Med anledning av spridningen av Coronaviruset

Igår höjde Folkhälsomyndigheten risken för smittspridning av Coronaviruset till mycket hög. I samband med det ändrade de även rekommendationer kring hur vi ska agera. Det som nu gäller är: Alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.
 
Detta innebär att om du som arbetar eller studerar på Skillebyholms Trädgårdsutbildningar
uppvisar dessa symptom ska du vara hemma från skolan/arbetsplatsen. Skulle någon uppvisa symtom här på skolan, kommer vi att be personen att skyndsamt bege sig hemåt. Vi behöver gemensamt ta ansvar för att minska spridningen av viruset och just nu är detta, tillsammans med god handhygien det som myndigheterna ber oss att göra.
 
Information om i vilka områden smittspridning förekommer, finns på Folkhälsomyndighetens webbplats. Skolan har öppet som vanligt. Kontakta utbildningsledare på skolan om ni har frågor. Vi följer utvecklingen och återkommer om läget skulle ändras. Mer information finner ni här: www.folkhalsomyndigheten.se/nyacoronavirus.
 
Vi vill också påminna om Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att undvika spridning:
·         Var extra noga med handhygienen. Tvätta händerna noga med tvål och varmt vatten, särskilt i samband med måltider/mathantering och toalettbesök.
·         Nys och hosta i armvecket, eller i näsduk/papper.
·         Undvik att ta i hand och annan närkontakt.
·         Undvik att röra vid ansikte och ögon.
 
Med vänlig hälsning,
Skillebyholms Trädgårdsutbildningar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln