Lediga tjänster på Skillebyholm

Skillebyholm är en mötesplats och ett centrum för biodynamisk odling, utbildning och hållbar utveckling sedan 1974. Vi driver utbildning på hel- och deltid inom YH, VUX och i privat regi. Trädgården består av grönsaksodling på friland och i växthus, örtagård, blomsterodlingar och en park. På platsen finns även en populär lunchrestaurang samt gårdsbutik. 
Här nedan ser du de rekryteringar som är aktuella hos oss för tillfället . Om inga tjänster finns utannonserade är du ändå välkommen att höra av dig till vår verksamhetsledare Daniel Björklund Jonsson om du är intresserad av att arbeta på Skillebyholm.  

Odlande Trädgårdsmästare

Sedan några år tillbaka har vi ett nytt produktionsväxthus på Skillebyholm där vi odlar grönsaker för skörd som säljs i vår gårdsbutik, till Restaurang Varma Skillebyholm och till ett antal externa kunder. Odling bedrivs även på friland i anslutning till växthuset. Utöver grönsaksproduktion, så är dessa områden även undervisningsplatser i odling för våra (vuxna) trädgårdsstuderande.
Vi söker nu en erfaren odlare/trädgårdsmästare som skulle trivas i den kombinerade rollen av ansvarig odlare produktionsväxthus/friland och handledare i praktisk undervisning. Eftersom våra odlingar är Demeter-certifierade måste du ha en vilja att odla biodynamiskt. Det är viktigt att du har förmågan att bemöta människor med olika förutsättningar/bakgrund/förväntningar, då våra utbildningar attraherar deltagare av alla de slag, med ett gemensamt: trädgård.
Som odlande trädgårdsmästare hos oss har du totalansvar för odlingen från frö till skörd; val av grödor, växtföljder, uppdragning av plantor, jordförbättring, gödsling, ogräshantering, kompost etc. Med hjälp av vår vaktmästare hanterar du även skötseln av det uppvärmda produktionsväxthuset och bevattningssystem för både växthus och friland.
Tjänsten är en säsongsanställning på heltid under 15 mars – 15 oktober. Då vi även har undervisning under vinterhalvåret, kan det finnas möjlighet att förlänga säsongen för den som har pedagogiska erfarenheter/ambitioner inom något trädgårdsämne, t.ex. trädgårdsmaskiner, trädgårdsanläggning, växtkunskap, beskärning. Vid rätt förutsättningar kan vi eventuellt även erbjuda boende på Skillebyholm.
Vi letar efter någon som vill engagera sig i platsen Skillebyholm och bli en del av det trädgårds- och utbildningsteam vi arbetar för att förstärka. En mindre plantskola, snittblomsland och örtagård, samt trädgårdspark med rabatter, frukt- och bärodlingar finns också på Skillebyholm. I samarbete med ansvariga trädgårdsmästare för dessa delar och utbildningskollegiet vill vi att du arbetar för att skapa den optimala utbildningsplatsen för framtidens yrkesverksamma inom trädgårdsnäringen!
Ansökningar kommer att behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, så ansök så snart som möjligt, dock senast 12 december.
Ansvarig för rekryteringen är verksamhetschef Daniel Björklund Jonsson
Ansökan med CV skickas till: daniel@skillebyholm.com

Sökes! Trädgårdspraktikanter till odlingssäsongen 2022:

Stiftelsen Skillebyholm är en organisation som bedriver trädgårdsutbildningar för vuxna i olika former. Heltidsstudier via komvux och Yrkeshögskolan, samt fristående deltidsutbildning på helger och ett flertal kortare endagskurser ges varje år. Inriktningen är odling, med fokus på hållbarhet och ekologi, all vår odling sker enligt biodynamiska metoder och gården är Demetercertifierad.
Ända sedan stiftelsen bildades 1974 har det på Skillebyholm bedrivits odling av grönsaker, örter och blommor, såväl i växthus som på friland. Här finns också en stor park, med fruktträd, bärbuskar och en mängd planteringar och prydnadsbuskar. Både odlingar och park används löpande i undervisningen och våra trädgårdsmästare är vana pedagoger och handledare.
Under odlingssäsongen ökar vår arbetsbelastning, så ett behov av extrahänder finns, samtidigt som vi gärna medverkar till att sprida kunskap om det biodynamiska odlingssättet och hållbar trädgård. Skillebyholm erbjuder därför praktikanter att under säsongen arbeta tillsammans med våra trädgårdsmästare och samtidigt utöka sin praktiska kunskap. En mindre ersättning i form av stipendium utgår och vi kan erbjuda subventionerat boende under praktiken.
Denna säsong (mitten av april – mitten av oktober 2022) har vi plats för två praktikanter. Arbetet består i att följa våra trädgårdsmästare i deras dagliga rutiner, både i odlingar och park. Det är ett omväxlande, lärorikt och tidvis tungt arbete, som växlar med säsongen. Plantor ska drivas upp, planteras ut och så småningom skördas. Bäddar och rabatter ska bearbetas, gräs och andra markytor underhållas, komposten tas om hand osv. Tillsyn av betesgående får ingår också i praktiken. Arbete på helger kan förekomma.
Ansökan:
Vi prioriterar sökande med erfarenhet av trädgård/odling och som kan stanna hela säsongen. Tillsättning av praktikplatserna kan komma att ske löpande, så lämna gärna din ansökan så snart som möjligt.
Ansvarig för rekryteringen är verksamhetschef Daniel Björklund Jonsson.
Ansök via mail till: daniel@skillebyholm.com
Varmt välkommen med din ansökan!