Lediga tjänster på Skillebyholm

Skillebyholm är en mötesplats och ett centrum för biodynamisk odling, utbildning och hållbar utveckling sedan 1974. Vi driver utbildning på hel- och deltid inom YH, VUX och i privat regi. Trädgården består av grönsaksodling på friland och i växthus, örtagård, blomsterodlingar och en park. På platsen finns även en populär lunchrestaurang samt gårdsbutik. 
Här nedan ser du de rekryteringar som är aktuella hos oss för tillfället . Om inga tjänster finns utannonserade är du ändå välkommen att höra av dig till vår verksamhetsledare Daniel Björklund Jonsson om du är intresserad av att arbeta på Skillebyholm.  

Trädgårdspraktikanter till odlingssäsongen 2024

Stiftelsen Skillebyholm är en organisation som bedriver trädgårdsutbildningar för vuxna i olika former. Heltidsstudier via komvux och Yrkeshögskolan, samt fristående deltidsutbildning på helger och ett flertal kortare endagskurser ges varje år. Inriktningen är odling, med fokus på hållbarhet och ekologi, all vår odling sker enligt biodynamiska metoder och gården är Demetercertifierad.
Ända sedan stiftelsen bildades 1974 har det på Skillebyholm bedrivits odling av grönsaker, örter och blommor, såväl i växthus som på friland. Här finns också en stor park, med fruktträd, bärbuskar och en mängd planteringar och prydnadsbuskar. Både odlingar och park används löpande i undervisningen och våra trädgårdsmästare är vana pedagoger och handledare.
Under odlingssäsongen ökar vår arbetsbelastning, så ett behov av extrahänder finns, samtidigt som vi gärna medverkar till att sprida kunskap om det biodynamiska odlingssättet och hållbar trädgård. Skillebyholm erbjuder därför praktikanter att under säsongen arbeta tillsammans med våra trädgårdsmästare och samtidigt utöka sin praktiska kunskap. En mindre ersättning i form av stipendium utgår och vi kan erbjuda subventionerat boende under praktiken.
Denna säsong (mitten av april – mitten av oktober 2024) har vi plats för två praktikanter. Arbetet består i att följa våra trädgårdsmästare i deras dagliga rutiner, både i odlingar och park. Det är ett omväxlande, lärorikt och tidvis tungt arbete, som växlar med säsongen. Plantor ska drivas upp, planteras ut och så småningom skördas. Bäddar och rabatter ska bearbetas, gräs och andra markytor underhållas, komposten tas om hand osv. Tillsyn av betesgående får ingår också i praktiken. Arbete på helger kan förekomma.
Ansökan:
Vi prioriterar sökande med erfarenhet av trädgård/odling och som kan stanna hela säsongen. Tillsättning av praktikplatserna kan komma att ske löpande, så lämna gärna din ansökan så snart som möjligt.
Ansvarig för rekryteringen är verksamhetschef Daniel Björklund Jonsson.
Ansök via mail till: daniel@skillebyholm.com
Varmt välkommen med din ansökan!