Skillebyholmsbloggen

20-23 februari är Skillebyholm medarrangör till det antroposofiska initiativet "Det andliga i lantbruket". Genom en antroposofisk världs- och människosyn och med hjälp av konstnärliga och praktiska övningar vill vi arbeta med frågor som rör det själsligt andliga inom lantbruket, mathantverket och konsumtionen. Inga förkunskaper i antroposofi behövs! Klicka på bilden till höger för att läsa mer!
Anmälan görs via Antroposofiska Sällskapet.

Läs hela inlägget »

15 november var Skillebyholm medarrangör till Odlarsymposium Södertälje, tillsammans med kommunen, Under Tallarna och Vackstanäs. Ca 40 aktörer, varav de flesta lokla grönsaksodlare, bjöds in för att nätverka, lära känna varandra och hjälpas åt att lyfta den lokala grönsaksodlingen. 
Mötet fick stor uppmärksamhet och bl.a. var SVT Lokalt där och gjorde ett reportage: du kan se hela inslaget här.
Även Länstidningen Södertälje skrev ett reportage, se pdf nedan.

Läs hela inlägget »

Praktikantplatserna för 2020 är nu tillsatta, välkommen att söka igen nästa år.
Skillebyholm, Järna, en biodynamisk trädgård med grönsaksodling, örtagård, blomsterträdgård, plantförsäljning och gårdsbutik. Skillebyholm är också en utbildningsplats med fokus på biodynamisk/ekologisk/hållbar odling. Är du intresserad av att följa med en odlingssäsong i våra trädgårdar? Vi söker två praktikanter till grönsaksodlingen, örtagården & blomsterodlingen.
 
Detta gäller säsongen 2020 vilken sträcker sig ca 15/4 – 15/10.
Kontakta kontoret 08-551 577 85 (mån-fre kl.9.00-15.00)
eller maila till: info@skillebyholm.com

 
OBS! Lämna ditt telefonnummer så att trädgårdsmästarna kan kontakta dig!
Välkommen med din ansökan!

Läs hela inlägget »

Skillebyholm är projektägare i det EU-finansierade projektet ”Odlingsvärda fleråriga grönsaker för produktion” som pågår under perioden 2019-01 till 2022-01. Pilot- och samarbetsprojektet syftar till att bidra med praktisk och teoretisk kunskap om ekologisk odling av fleråriga grönsaker.
Målet för projektet är att identifiera odlingsvärda fleråriga grönsaker. Du hittar mer information om projektet här.

Läs hela inlägget »

Om ca en månad startar vi ny termin på "Biodynamisk Trädgårdsutbildning på deltid". Är du en av de som brinner för trädgård och odling, av det hållbara slaget, men inte har möjlighet/vill studera på heltid? Då har vi lösningen för dig! På vår deltidsutbildning är du hos oss på Skillebyholm 9 helger om året, + en vecka på sommaren, under 4 års studier. Utbildningen är flexibelt upplagd för att kunna anpassas till dina behov. Du väljer själv vilka kursmoment du vill genomgå och på vilken nivå du vill lägga dina ambitioner. Vissa ser utbildningen som en berikande friditssysselsättning, medan andra har siktet inställt på att byta yrkeskarriär till den gröna näringen.
Läs mer om utbildingen och hur du ansöker här. Det finns fortfarande platser kvar till höstens kursstart 14-15 sep, men du behöver ansöka snarast!
Varmt välkommen med din ansökan!

Läs hela inlägget »

Lördag 18 maj startar vi upp säsongens försäljning av egenuppdragna biodynamiska plantor. Stort sortiment av grönsaker, örter och prydnadsväxter, såväl ettåriga, som perenner. 
Varma Sverige, serverar ekologisk mat och fika ur sin mobila "junk-food"-vagn. Gårdsbutiken är öppen!
Varmt välkomna till en trevlig dag på Skillebyholm!

Läs hela inlägget »

I fredags firade vi examen med gänget på bilden. Den sjätte omgången Trädgårdsmästare från Skillebyholm, som genomgått Yrkeshögskoleutbildningen "Trädgårdsmästare, ekologi och entreprenörskap". Stort grattis till hela klassen!
Ansök senast söndag den 5 maj! Förlängd ansökningsperiod fram till 19 maj!
För dig som är intresserad av att göra samma resa är det hög tid att ansöka, sista dag är söndag 19 maj. Du ansöker via vår samarbetspartner Campus Telge. Mer information om utbildningen och hur du ansöker finns också på här. Eventuella frågor kan gärna skickas till skoladm@skillebyholm.com.

Läs hela inlägget »

Valborgsmässoafton tänder vi traditionsenligt brasan kl. 19.00. Restaurang Varma är på plats från 18.00 med sin ekologiska "Junkfoood-vagn" och serverar korv, fika mm. Gemensam skönsång utlovas och dessutom kommer Varma Fötter och och dansar in våren i Lindsalen från kl. 20.30. 
Varmt välkomna! Tänk på att samåka, både för miljön och för att det brukar blir tight med parkeringsplatserna. ;-)

Läs hela inlägget »

Till hösten startar vi en ny omgång av "Trädgårdsutbildning Komvux", en ettårig trädgårdsutbildning inom kommunala vuxenutbildningen för dig som siktar på jobb inom trädgårdsbranschen. Utbildningen är för vuxna, på gymnasienivå den är CSN-berättigande. Ansök senast 27 maj, genom din hemkommuns vuxenutbildning, eller tipsa någon du tror är intresserad!

Läs hela inlägget »
Ansökan är öppen! Ansökan är öppen!

Tillsammans med Botkyrka Kommun och Boodla startar vi nu en kombinerad Trädgård- och SFI-utbildning. Om du har kommit till Sverige från ett annat land och är intresserad av att arbeta inom trädgårdsbranschen i Sverige är det här en utbildning för dig. Utbildningen startar 23 april och kommer att hållas i Gula Villan i Alby. Läs mer och anmäl dig på Botkyrka Kommuns Vuxenutbildning.

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Etiketter