Skillebyholmsbloggen

Jeanette Söderlund, kreatör och trädgårdsmästarstudent på Skillebyholm! Jeanette Söderlund, kreatör och trädgårdsmästarstudent på Skillebyholm!

Juryn gav oss GULD i Balkongtävlingen! Grattis till vår duktiga trädgårdsmästarstudent, tillika bidragets kreatör, Jeanette Söderlund! Motiveringen: "Bra miljötänk kombinerar odling och estetik med stilskapande återbruk. Mobilia konstruktioner skapar oändliga möjligheter och ger plats för social aktivitet." Vi är så stolta! Mer att läsa finns på Nordiska Trädgårdars hemsida.
På söndag presenteras resultatet från besökarnas röster. Ska du på mässan? Rösta gärna på vår och Jeanettes monter!

Läs hela inlägget »

Nu skapas det! Skillebyholms bidrag till trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar i år blir i tävlingen Årets Balkong. Kreatör är vår duktiga trädgårdsmästarstudent Jeanette Söderlund. Hon har byggt hela balkongbidraget, med en okuvlig vilja att allt ska vara äkta och genomförbart för alla. Det allra mesta är byggt av återvunna fynd, piffat och fixat av Jeanette och allt ska kunna användas igen efter mässan. Vi är imponerade!!!! Men inte bara vi! Imorgon bitti ca. kl. 8 kommer SVT och ska intervjua Jeanette om hennes bidrag! Så fortsättning följer! Om ni ska till mässan, glöm inte lägga en röst på Jeanettes och Skillebyholms balkongbidrag!

loading...
Läs hela inlägget »
Undervisning i ett av våra växthus Undervisning i ett av våra växthus

Imorgon, 20 mars, öppnar ansökningsperioden för vår Yrkeshögskoleutbildning "Trädgårdsmästare, ekologi och entreprenörskap". Utbildningen är en unik trädgårdsmästarutbildning, där vi kompletterar den traditionella hantverkskunskapen hos trädgårdsmästaren med ekologi och entreprenörskap. Detta ger våra trädgårdsmästare en spetskompetens som är hett efterfrågad på arbetsmarknaden, bl.a. till följd av starkt ökad konsumtion av ekologiska produkter och tjänster. Vill du veta mer om utbildningen så hittar du all information här. Sista ansökningsdag är 5 maj.

Läs hela inlägget »

Spännande möte hos oss på Skillebyholm om jorden, odling och hur den påverkar våra liv. Föreläsningar med bl.a. docent Artur Granstedt, SLU-forskaren Hans Larsson och lantbrukaren Niclas Dagman. 

Lördagen den 9:e mars, 2019 kl. 08.45 - ca 16.30 Kaffe och frukost-bulle serveras från kl 08.45. Mötet börjar kl. 09.15

Läs mer om innehåll och hur du anmäler i PDF-filen här nedan.

Läs hela inlägget »

14-15 februari är vi med och arrangerar biodynamisk konferens här på Skillebyholm. Konferensen följs av biodynamisk mässa och fest 14 februari i Kulturhuset, samt Kult i Kristofferukyrkan 17 februari. Anmälan och mer information: på Antroposofiska Sällskapet
Varmt välkomna!

Läs hela inlägget »

Vi på Skillebyholm vill tacka studenter, samarbetspartners och medarbetare för ett fantastiskt år! From Julafton kommer vi finnas på kontoret från och till, vi är åter med full styrka 7 januari. Butiken håller öppet 21/12 10.00-18.00 och 22/12 10.00-14.00. Därefter håller den stängt och öppnar igen fredag 11 jan. 10.00-18.00.

Läs hela inlägget »
Etiketter: jul, gårdsbutik
Nu har du chansen att komma och jobba med oss på Skillebyholm! Vi söker en ansvarig trädgårdlärare med Parkinriktning, läs hela annonsen här
Inför säsongen 2019 har vi också plats för två praktanter i våra odlingar. Säsongen löper från mitten av april till mitten av oktober. Läs mer om hur du ansöker här.
Läs hela inlägget »

Buu! Vi är rysligt glada att Skillebyholms trädspöke numera är nedhugget, men vem vet, kanske dyker han upp igen under Allehelgona... för säkerhets skull håller vi Gårdsbutiken stängd på lördag 3 november. ;-)

Läs hela inlägget »

Ansökningsperioden för att söka till vår Trädgårdsutbildning Komvux är öppen. Sista ansökningsdag är 5 november. Kursstart 7 januari 2019. Utbildningen löper över två terminer.
Utbildningen vänder sig till dig som är vuxen och vill gå en gedigen grundutbildning inom trädgård med entreprenöriell inriktning. Utbildningen är förlagd här på Skillebyholm, Järna i Södertälje Kommun. Du ansöker genom din hemkommuns vuxenutbildning och Utbildningen är CSN-berättigande. Sista ansökningsdag är 5 november.
Läs mer om utbildningen och hur du ansöker här. 

Läs hela inlägget »

Gårdsbutiken med Cafe är öppet kl 12-16. 
Gårdsbutik och café, grönsaksodlingar med förädling. Försäljning av grönsaker, mar­melader, café med lättare lunch och mängder av hembakt. Vi bakar och tillverkar/odlar allt på naturligt ekologiskt sätt och använder bara äkta råvaror samt en stor portion kärlek. Snittblomslandet är öppet och vi har även plantor till försäljning. Välkommen att komma och fika och strosa runt i vår vackra park på Skillebyholm.
Vi tar kort eller kontanter.
Lördagen 15/9 – Lunchbuffé och gårdsbutiken med Cafe är öppet
Vi på Skillebyholm erbjuder en vegetarisk lunchbuffé i samarbete med vår restaurang Varma Kök. Vi jobbar med närodlade råvaror och i största möjliga mån är råvarorna odlade här på Skillebyholm. Andra leverantörer som vi jobbar med är; Skilleby, Järna Mejeri, Järna Rosteri och Nibble. Pris för buffén är 130 kr inkl kaffe/the. Vi tar kort eller så betalar du kontant. Gårdsbutiken med Cafe är öppet kl12-16

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Arkiv

Etiketter