Skillebyholmsbloggen

Med anledning av att regeringen gått ut med rekommendationen till landets samtliga gymnasie-, komvux-, högskole/universitets- och yrkeshögskoleutbildningar att övergå till distansundervisning, har vi beslutat att även Skillebyholms Trädgårdsutbildningar ska göra det.
 Detta innebär att from  onsdag 18 mars, tills annat meddelas, kommer vi bedriva all undervisning inom VUX och YH på distans.
Kortkurser och deltidsutbildningen berörs inte av detta direktiv. Vi följer utvecklingen och kommer att informera vidare, så snart vi har besked.
Med vänlig hälsning,
Kollegiet, 
Skillebyholms Trädgårdsutbildningar 
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: coronavirus

Igår höjde Folkhälsomyndigheten risken för smittspridning av Coronaviruset till mycket hög. I samband med det ändrade de även rekommendationer kring hur vi ska agera. Det som nu gäller är: Alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.
 
Detta innebär att om du som arbetar eller studerar på Skillebyholms Trädgårdsutbildningar
uppvisar dessa symptom ska du vara hemma från skolan/arbetsplatsen. Skulle någon uppvisa symtom här på skolan, kommer vi att be personen att skyndsamt bege sig hemåt. Vi behöver gemensamt ta ansvar för att minska spridningen av viruset och just nu är detta, tillsammans med god handhygien det som myndigheterna ber oss att göra.
 
Information om i vilka områden smittspridning förekommer, finns på Folkhälsomyndighetens webbplats. Skolan har öppet som vanligt. Kontakta utbildningsledare på skolan om ni har frågor. Vi följer utvecklingen och återkommer om läget skulle ändras. Mer information finner ni här: www.folkhalsomyndigheten.se/nyacoronavirus.
 
Vi vill också påminna om Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att undvika spridning:
·         Var extra noga med handhygienen. Tvätta händerna noga med tvål och varmt vatten, särskilt i samband med måltider/mathantering och toalettbesök.
·         Nys och hosta i armvecket, eller i näsduk/papper.
·         Undvik att ta i hand och annan närkontakt.
·         Undvik att röra vid ansikte och ögon.
 
Med vänlig hälsning,
Skillebyholms Trädgårdsutbildningar

Läs hela inlägget »

20-23 februari är Skillebyholm medarrangör till det antroposofiska initiativet "Det andliga i lantbruket". Genom en antroposofisk världs- och människosyn och med hjälp av konstnärliga och praktiska övningar vill vi arbeta med frågor som rör det själsligt andliga inom lantbruket, mathantverket och konsumtionen. Inga förkunskaper i antroposofi behövs! Klicka på bilden till höger för att läsa mer!
Anmälan görs via Antroposofiska Sällskapet.

Läs hela inlägget »

15 november var Skillebyholm medarrangör till Odlarsymposium Södertälje, tillsammans med kommunen, Under Tallarna och Vackstanäs. Ca 40 aktörer, varav de flesta lokla grönsaksodlare, bjöds in för att nätverka, lära känna varandra och hjälpas åt att lyfta den lokala grönsaksodlingen. 
Mötet fick stor uppmärksamhet och bl.a. var SVT Lokalt där och gjorde ett reportage: du kan se hela inslaget här.
Även Länstidningen Södertälje skrev ett reportage, se pdf nedan.

Läs hela inlägget »

Praktikantplatserna för 2020 är nu tillsatta, välkommen att söka igen nästa år.
Skillebyholm, Järna, en biodynamisk trädgård med grönsaksodling, örtagård, blomsterträdgård, plantförsäljning och gårdsbutik. Skillebyholm är också en utbildningsplats med fokus på biodynamisk/ekologisk/hållbar odling. Är du intresserad av att följa med en odlingssäsong i våra trädgårdar? Vi söker två praktikanter till grönsaksodlingen, örtagården & blomsterodlingen.
 
Detta gäller säsongen 2020 vilken sträcker sig ca 15/4 – 15/10.
Kontakta kontoret 08-551 577 85 (mån-fre kl.9.00-15.00)
eller maila till: info@skillebyholm.com

 
OBS! Lämna ditt telefonnummer så att trädgårdsmästarna kan kontakta dig!
Välkommen med din ansökan!

Läs hela inlägget »

Skillebyholm är projektägare i det EU-finansierade projektet ”Odlingsvärda fleråriga grönsaker för produktion” som pågår under perioden 2019-01 till 2022-01. Pilot- och samarbetsprojektet syftar till att bidra med praktisk och teoretisk kunskap om ekologisk odling av fleråriga grönsaker.
Målet för projektet är att identifiera odlingsvärda fleråriga grönsaker. Du hittar mer information om projektet här.

Läs hela inlägget »

Om ca en månad startar vi ny termin på "Biodynamisk Trädgårdsutbildning på deltid". Är du en av de som brinner för trädgård och odling, av det hållbara slaget, men inte har möjlighet/vill studera på heltid? Då har vi lösningen för dig! På vår deltidsutbildning är du hos oss på Skillebyholm 9 helger om året, + en vecka på sommaren, under 4 års studier. Utbildningen är flexibelt upplagd för att kunna anpassas till dina behov. Du väljer själv vilka kursmoment du vill genomgå och på vilken nivå du vill lägga dina ambitioner. Vissa ser utbildningen som en berikande friditssysselsättning, medan andra har siktet inställt på att byta yrkeskarriär till den gröna näringen.
Läs mer om utbildingen och hur du ansöker här. Det finns fortfarande platser kvar till höstens kursstart 14-15 sep, men du behöver ansöka snarast!
Varmt välkommen med din ansökan!

Läs hela inlägget »

Lördag 18 maj startar vi upp säsongens försäljning av egenuppdragna biodynamiska plantor. Stort sortiment av grönsaker, örter och prydnadsväxter, såväl ettåriga, som perenner. 
Varma Sverige, serverar ekologisk mat och fika ur sin mobila "junk-food"-vagn. Gårdsbutiken är öppen!
Varmt välkomna till en trevlig dag på Skillebyholm!

Läs hela inlägget »

I fredags firade vi examen med gänget på bilden. Den sjätte omgången Trädgårdsmästare från Skillebyholm, som genomgått Yrkeshögskoleutbildningen "Trädgårdsmästare, ekologi och entreprenörskap". Stort grattis till hela klassen!
Ansök senast söndag den 5 maj! Förlängd ansökningsperiod fram till 19 maj!
För dig som är intresserad av att göra samma resa är det hög tid att ansöka, sista dag är söndag 19 maj. Du ansöker via vår samarbetspartner Campus Telge. Mer information om utbildningen och hur du ansöker finns också på här. Eventuella frågor kan gärna skickas till skoladm@skillebyholm.com.

Läs hela inlägget »

Valborgsmässoafton tänder vi traditionsenligt brasan kl. 19.00. Restaurang Varma är på plats från 18.00 med sin ekologiska "Junkfoood-vagn" och serverar korv, fika mm. Gemensam skönsång utlovas och dessutom kommer Varma Fötter och och dansar in våren i Lindsalen från kl. 20.30. 
Varmt välkomna! Tänk på att samåka, både för miljön och för att det brukar blir tight med parkeringsplatserna. ;-)

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Etiketter