Skillebyholm deltar i SM i nedbrytning!

” Hela vår livsmedelssäkerhet grundas i att vi  har välmående odlingsjordar”
Med detta i åtanke har SLU, RådNu och LRF, utlyst SM i nedbrytning. Detta för att ta reda på hur den svenska odlingsmarken mår. Ett enkelt sätt att kontrollera det, är att ta reda på hur snabbt biologiskt material bryts ner i vår odlingsjord.
SM i nedbrytning går ut på att man som lantbrukare/odlare i början av juni gräver ner tvättlappar i jorden, för att sedan i slutet av augusti gräva upp dem och analysera hur väl jorden lyckats bryta ner den. I pdf:en nedan kan du läsa mer om hur SM i nedbrytning går till och hur du som lantbrukare/odlare anmäler dig.
Skillebyholm deltar såklart och vill gärna uppmana kollegor i branschen att göra detsamma, så att vi alla lär oss mer om våra jordar och hur vi ska ta hand om dem. Läs mer om hur tävlingen går till och hur du anmäler dig i pdf:en här nedan. Eller på SLU:s hemsida.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln