Biodynamisk Trädgårdmästarutbildning på deltid

Biodynamisk trädgårdsmästarutbildning på deltid vänder sig till dig som vill kombinera ett aktivt yrkesliv med fördjupade studier inom trädgård och odling.
Skillebyholms värdegrund är att värna om människan, jorden, naturen, miljön och djuren. Vi använder oss av begreppet biodynamisk odling, andra säger modernt sunt förnuft. Utbildningen vill inspirera och förmedla kunskap i frågor som rör hållbar odling, näring, miljö och ekologi. Utbildningen varvar teori och praktik under drygt fyra år inklusive 24 veckors praktik för att ge dig de kunskaper du behöver för att vara verksam i trädgårdsbranschen och i hemträdgården.
Ge dig själv chansen att utveckla ditt trädgårdsintresse tillsammans med våra inspirerande trädgårdsmästare och föreläsare!
Gör en intresseanmälan nedan.

Studietider & över-nattning

Lördagar kl. 8.30-17.30
Söndagar kl. 8.30-15.00
( princip en helg per mån sep-nov och jan-juni)
Övernattningsmöjligheterna i enkelrum och sovsal är möjliga i mån av plats. Kulturhuset och Håknäs vandrarhem kan ofta erbjuda enkelrum vid behov.

Kostnad & upplägg
Studierna sker under nio veckoslut per år i 4 år, samt en studievecka med praktik under sommaren  år 1 och år 2.  Varje kurstillfälle (helg) kostar 2 300 kr inkl. moms. Ev. boende och måltider tillkommer. Det går också att ta med/laga egen mat.

Utbildningens innehåll 
Under det första året ägnar vi oss åt naturkunskap och naturstudier, botanik, odling, metamorfosstudier, den goetheanistiska forskningsmetoden, astronomi och sinneslära. Studierna inkluderar undervisning och konstnärliga övningar som målning och eurytmi varvat med egna studier och skriftliga arbeten. 
Under utbildningen lär vi oss också planering av köksträdgård, odling av grönsaker, blommor och örter, gödsling, växtföljder och marklära. I de praktiska momenten undervisas om kompostering, plantuppdragning, sådd, skötsel och skörd av örter och trädgårdsanläggning.