Skillebyholms Kortkursprogram våren 2021

Våra kursledare är mycket erfarna och delar med sig av alla sina kunskaper till dig som kursdeltagare, räkna med fullspäckade timmar i naturskön miljö på Skillebyholms trädgårdsutbildning i Järna. Om inget annat anges pågår kursen mellan kl. 10.00 och 15.00. Vi genomför våra kortkurser i samarbete med Folkuniversitetet i Södertälje. Du bokar därför kursen direkt via dem. Klicka på länken ”Kursen bokas via Folkuniversitetet” under respektive kursbeskrivning, så kommer du till Folkuniversitetets hemsida, där pris och andra uppgifter finns för kursen. Kurser kan komma att läggas till under årets gång. 
NYTT FÖR I ÅR! Vissa av våra kurser ges nu på distans, se vilka i beskrivningarna nedan. Vi använder oss av Zoom, ingen nedladdning behövs utan innan lektion kommer länk skickas tilll er för uppkoppling. Det enda du behöver är en dator, Ipad eller mobil telefon med internet

Lördag 2 maj 10-15, Planera din trädgård rätt

Är du trädgårdsintresserad och vill veta mer om hur du får ut det mesta av din trädgård? Skillebyholms kunniga personal ger dig råd att planera trädgårdar rätt, både vad det gäller arbete i trädgården, utformning och budget.
Lär dig om olika trädgårdsstilar, vad passar i din miljö och till vilket hus?
Lär dig arbeta smart och slipp en förfallen trädgård och få förhoppningsvis tid över till annat. Att vidga dina kunskaper om trädgårdsväxter och planeringen av dem.
Kursen ges under ett tillfälle à 5 studietimmar på Skillebyholm i Järna.
Kursledare:
I mer än tjugo år har Ylva ritat, planerat och anlagt parker och gröna uterum för offentliga förvaltningar och bostadsrättsföreningar. Ritningsuppdragen kan också handla om hemträdgårdar för privatpersoner, både i Sverige och andra delar av världen. Hennes trädgårdskunskap förmedlar hon till många olika grupper, bland annat försäkringsbolag, byggföretag, intresseföreningar, eventföretag och skolor. Ylva är utbildad på Alnarp, är regelbundet med som expert i SVT:s Go’morron och svarar på läsarnas frågor i Vi i Villa och Året Runt – allt på tema blommor och trädgård.
Pris för kursen 950 kr
Kursen 2 maj  bokas här via Folkuniversitetet

Lördag 12 juni kl. 10-15, Perenner i trädgården - ger skönhet hela säsongen

Lär dig trädgårdsmästarens knep för vackra lättskötta perennplanteringar i din trädgård. Perenner ger fägring i trädgården under hela säsongen. Vi går igenom ett bassortiment med trädgårdens bästa perenner, hur ser skötselåret ut, gödsling och tips för vackrare växter.
Kursen hålls under ett tillfälle à fem timmar.Kursledare Paula Pihlgren har arbetat som trädgårdsmästare med fokus på parkmiljöer i många år, bland annat i Ytterjärna Trädgårdspark. Numera arbetar hon med trädgårdsutbildning på Skillebyholm.
Pris för kursen: 950 kr
Kursen bokas via Folkuniversitetet

Lördag 19 juni eller 10 juli kl. 10-15, Kryddträdgård

När Örtagården på Skillebyholm är som bäst, erbjuder vi en inspirerande kursdag med allt du behöver veta om kryddväxter och örter. Vi tipsar om hur du får dina kryddväxter att växa och frodas optimalt för att ge smakrika och härligt doftande skördar. All odling på Skillebyholm sker enligt den biodynamiska metoden, dvs. ekologiskt, fritt från kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Även hur du skördar och förvarar dina kryddväxter tas upp, samt olika användningsområden för kryddväxter. Utbildningen sker i anslutning till nyrenoverade växthus på vackra Skillebyholm och de praktiska momenten varvas med teoretiska på ett naturligt sätt.
Kursen hålls under ett tillfälle à fem timmar.
Kursledare är Martine Durand, erfaren trädgårdsmästare på Skillebyholm. Hon är den som byggt upp och ansvarar för Örtagården på Skillebyholm sedan många år tillbaka och hon undervisar också regelbundet om kryddväxter, te-framtagning och odling på Skillebyholms längre utbildningar.
Pris för kursen: 950 kr
Kursen bokas via Folkuniversitetet:
Boka kurstillfälle 2021-06-19 här
Boka kurstillfälle 2021-07-10 här