Skillebyholms Höstmarknad - 2020 omarbetat till:
Höstförsäljning av biodynamiska och ekologiska livsmedel samt andra hållbara produkter

Höstmarknaderna på Skillebyholm uppskattas av många besökare och försäljare. Vanligtvis deltar runt 140 försäljare på marknaden och flera tusen besökare. Många upplever det som en efterlängtad och festlig händelse under året.  Genom de talrika besökarna uppstår fina möten och även trängsel. Just trängsel är något som myndigheterna rekommenderar oss att undvika och till och med förbjuder just nu till följd av risk för smittspridning av Coronaviruset.
Anpassad höstförsäljning
I och med detta har vi fått tänka om och "arbeta i det lilla".  Vid fem tillfällen under hösten bjuder vi därför in ett fåtal biodynamiska/ekologiska/hållbara leverantörer, som får chansen att visa upp och sälja hela sitt sortiment till våra kunder och besökare.  Vid dessa tillfällen kan du som kund också träffa våra trädgårdsmästare och köpa Skillebyholms nyskördade grönsaker, plantor och snittblommor. Sommarcaféet håller öppet och serverar lunch och fika. Givetvis är även Gårdsbutiken öppen! 
Lördag 22 augusti (10.00 - 16.00)  kan ni träffa Arthur Borgs, biodynamisk bonde med getuppfödning och egen osttillverkning. Han erbjuder getost i olika former, bl.a. grillost, feta och hårdost.  Liselotte Johansson erbjuder honung från egen biodling och dessutom har vi hantverkarna Anders Flodgren och Filip Henley på plats med sina alster, bl.a. skulpturer och brukskeramik i stengods.
Lördag 29 augusti (10.00-16.00)  kommer Järna Rosteri, Robin Wilson och pratar ekologiskt kaffe - avsmakning och försäljning också såklart. Vi matchar det med gammaldags godis från Arne Forselius. Roland Moser från Stiftelsen Eir säljer hantverk och Jens Neelsen läderarbeten. Är du intresserad av örter och örtteer, så kommer Rebecca Waldén från Norrbyvälle och pratar om just detta, samt säljer sina produkter. 

Fredag 4 september och lördag 5 september (10.00-16.00) , då förstärker vi vår grönsaksförsäljning med grönsaker från Peterslunds Ekoodling och Malin Schreiber. Vi har också Lena Tidblom på plats, som säljer  fantastiskt vackra egengjorda dörrkransar och Susanna Hepp med  handgjorda textilier.  Gundula Homburger säljer sin karaktäristiska ice-keramik från egen verkstad  och Anders Karlsson sitt trähantverk. Ulla-Britt Johansson förärar oss med hemgjord sylt och diverse rökta produkter.
Lördag 19 september (10.00-15.00)  under vår sista höstförsäljning kommer Christine Hagen vara på plats med egentillverkad äppelmust. Näva ekotextiler besöker oss också, liksom Maj-Britt Rind med garn och stickningar. Krystyna Bocek Henrikson säljer egentillverkade mössor, kläder och tvålar. Tobias Sjöberg kommer och säljer egenuppdragna krukväxter till förmån för Järna Solidaritet. Även Gundula Homburger är på plats med sin vackra brukskeramik.
Med det upplägget räknar vi med att tillströmningen av besökare i år kommer att bli ytterst begränsad och utspridd vid varje tillfälle. På det viset finns ett upplägg som kan följa rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Sedan måste förstås alla ta sitt ansvar och hålla avstånd, samt att stanna hemma vid symptom som kan tyda på smitta. Självklart hoppas vi på, att nästa år bjuder på nya möjligheter och då vill vi gärna genomföra Skillebyholms höstmarknad söndagen den 5 september 2021. Då hoppas vi att få återse er alla igen.

Höstmarknaden i bilder, från tidigare år: