Skillebyholm är en mötesplats, ett centrum för biodynamisk odling, utbildning och hållbar utveckling.

Trädgårdsutbildning på heltid, Yrkeshögskola och KOMVUX. Deltids-utbildning och kortare helgkurser.

loading...

Just nu på Skillebyholm

Öppettider Gårdsbutik Kristihimmelsfärd 13-16 maj:
Tors 11-17, fre 11-17, lör 11-15. Perennerna är nu klara för försäljning, fullt sortiment i övrig klart efter helgen.
Pollinerarpromenad från 15 maj: 
Kom och lär dig om våra viktiga pollinerare - läs mer på vår Pollinerarsida!

Köp "här-odlat" under säsong! Öppet året runt, alltid med biodynamiskt/
ekologiskt/ hållbart sortiment.

Konferenser i rogivande lokaler, flexibelt upplägg med eller utan måltider. Kombinera med rund-vandring på området eller föreläsningar.

Restaurang Varma Skillebyholm serverar "här-odlat", biodynamiskt/ ekologiskt. Dagens lunch, soppa och pizza. Här går även att fika med nybakat på plats.

Sedan hösten 2020 har vi glädjen att hysa ett mindre forskningsteam på Skillebyholm. Inriktningen är odling och hållbarhet och flera projekt pågår.

Grönsaksodlingar i växthus och på friland, örtagård och plantskola, allt enligt den biodynamiska metoden.

Varje höst arrangeras vår uppskattade Höstmarknad då platsen fylls av "torgare" och besökare. På våren har vi Plantdag. Pga rådande coronasituation kommer vi dessvärre inte kunna arrangera något av dessa event under 2021, men förhoppningsvis under 2022!

Senaste nyheterna från Skillebyholmsbloggen

På Skillebyholm bedrivs hållbar trädgårdsutbildning sedan 1974. I dagsläget har vi två Yrkeshögskoleklasser och en KOMVUX-klass. Därutöver en deltidsutbildning i egen regi och ett flertal kortare kurser i samarbete med Folkuniversitetet.

Våra odlingar är förstås navet runt vilket allt rör sig i vår verksamhet. I våra fem växthus/på friland drivs plantorna upp från frö, planteras i egenblandad gjord, med egen kompost och naturgödsel från närliggande biodynamiska jordbruk. Det vattnas, planteras om, planteras ut och tas om hand, tills det är dags för försäljning eller skörd. På gården finns även park med fruktträd, rabatter och prydnadsväxter.

I vår gårdsbutik säljs egenproducerade grönsaker, plantor och blommor under säsong. Där finns också ett biodynamiskt/ ekologiskt/hållbart sortiment av grönsaker, frukt, specerier, mejeri, hemvårdsprodukter och presentartiklar året runt.
Skillebyholm erbjuder konferensmöjligheter i rogivande miljö, gärna i kombination med studiebesök i våra odlingar. Om måltider önskas finns Restaurang Varma Skillebyholm på plats med god, nyttig mat och toppenservice.