Utbildning & kurser

194686

Skillebyholms Trädgårdsutbildningar erbjuder både hel- och deltidsutbildningar, samt kortare kurser. Här finns alternativ både för den som vill fördjupa sig inom trädgård och odling och för den nyfikne ”hemma-odlaren”.

Kommunal Vuxenutbildning 40 v.

Vi erbjuder en ettårig trädgårdsutbildning inom kommunala vuxenutbildningen (VUX) för dig som siktar på jobb inom trädgårdsbranschen. Utbildningen är för vuxna, på gymnasienivå och nästa kursstart kommer att ske i augusti 2018. Ansökningsperioden ska öppna i början av maj, men vi har ännu inte fått klara besked från våra samarbetskommuner, pga pågående organisationsförändringar hos kommunerna. Här finns mer information om hur du går till väga med din ansökan. Utbildningen är CSN-berättigad.

Biodynamisk Trädgårdsutbildning på deltid

En deltidsutbildning öppen för alla att söka. Utbildningen är förlagd på helger (1 helg per månad under terminen), samt en sommarvecka. Ansökningsformulär till deltidsutbildningen finns att fylla i online längst ner på sidan ansökan. Ny kursstart sker till varje hösttermin, ansöka kan du göra löpande. Utbildningen är inte CSN-berättigad.

 Trädgårdsmästare, ekologi och entreprenörskap (Yrkeshögskoleutbildning)

Vår trädgårdsmästarutbildning på Yrkeshögskolenivå, för dig som siktar på en yrkeskarriär inom trädgårdsbranschen. Ny kursstart till höstterminen 2018. Ansökningsperioden förväntas infalla under mars 2018. Utbildningen är CSN-berättigad.

Korta kurser

På Skillebyholm arrangerar vi endagskurser i olika trädgårds- och odlingsrelaterade ämnen. En dag fylld av praktiska moment varvad med teoretisk undervisning.

Barnaårens Betydelse för Vuxenlivet

Kursen ”Barnaårens Betydelse för livet som vuxen” är en återkommande kurs, som arrangeras under en sommarvecka varje år på Skillebyholm.