April är april…

Visst är det så! Ömsom snö, ömsom regn, ömsom sol. Även om det känns som om våren kommer långsamt i år, har en del vårtecken i alla fall dykt upp under april. Krokusen är förstås en av de första, och alldeles förtjusande!

Och ute i det fria, i sluttningar och diken hittar man förstås vackra vårblommor av det lite vildare slaget också, Scilla, Gullvivor och Vitsippor är tre personliga favoriter. 🙂

Eftersom Skillebyholm är en biodynamiskt odlad gård, finns förstås en del djur här också. Ett säkert vårtecken är när lammungarna börjar få gå ut i ”vinterhagen”. Såna små sötingar!

Det är dock inte bara lammen som släpps ut på vårkanten, även våra elever och lärare är glada att äntligen få påbörja mer praktisk undervisning utomhus. 😉 Här är det undervisande trädgårdsmästare Hanna, som har med sig Trädgårdsmästar-klassen ut och planterar om de perenna växterna för att få till vacker och varaktig blomning i sommar:

I växthusen har odlingarna skjutit iväg ordentligt sedan förra månaden. För den som har ätit tomater från Skillebyholm, är det inte svårt att förstå att det satsas en del på tomater… de är så fantastiskt goda! Utplanteringen i växthusen har påbörjats, och man kan till och med se små blomanlag!

I övrigt är det förstås stort fokus på plantuppdragning till vår Plantdag lördag 20 maj. Missa inte den! Då är vi här mellan 10.00 och 15.00 och kick-startar igång årets plantförsäljning. Gårdsbutiken är öppen och det kommer finnas fika och enklare servering under dagen. Varmt välkomna! Kanske några av dessa får följa med just dig hem då:

Trevlig Valborg och 1 maj på er alla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *