Ny utbildning ställs in tills vidare

Dessvärre tvingas vi tills vidare ställa in vår inplanerade nya YH-utbildning ”Entreprenör och företagare inom gröna sektorn”. Trots ett stort intresse från trädgårdsbranschen generellt, har vi inte lyckats nå ut tillräckligt, med följd att för få ansökningar inkommit. Vi hoppas på att kunna starta utbildningen längre fram, troligtvis i februari 2018, och återkommer med mer information så snart det är möjligt.

Här kan du läsa en intervju om detta med vår verksamhetsledare Daniel Björklund Jonsson, publicerad i ATL – Lantbrukets Affärstidning:

Ny utbildning inom trädgård ställs in

Söktrycket var för lågt trots stort branschintresse. Nu ställs nya trädgårdsutbildningen i Skillebyholm in.

Daniel Björklund Jonsson konstaterar att det var ett stort intresse från branschen för nya utbildningen på Skillebyholm i YtterJärna men få sökte den.

Kursstarten var planerad till april för den nya trädgårdsutbildningen ”Entreprenör och företagare inom gröna sektorn” på utbildningscentret Skillebyholm i Ytterjärna i Södertälje kommun.

Trots att intresset från trädgårdsbranschen för en vidareutbildning inom entreprenörsskap har varit stort var söktrycket för lågt. Den ettåriga utbildningen riktade sig mot redan yrkesverksamma som vill ta nästa steg i karriären, kanske som egenföretagare eller arbetsledare.

Skriande behov

– Det finns ett skriande behov i branschen, det är inget snack om saken och alla har varit jättepositiva till utbildningen, säger Daniel Björklund Jonsson, utbildningsledare på Skillebyholm.

Ändå var det alltså för få sökande och utbildningen ställs in. Skolan satsar nu på att marknadsföra utbildningen mer för att kunna starta den senare.

Enormt förintresse

Till Skillebyholms tvååriga trädgårdsmästarutbildning, till vilken yrkeserfarenhet inte är ett krav, öppnar ansökan inom kort och till den är söktrycket hårt.

– Det är helt galet. Vi har aldrig haft ett sådant förintresse innan vi ens har öppnat ansökan, säger Daniel Björklund Jonsson.

Vill du se artikeln i originalformat hittar du den här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *