Beskärning på schemat

De senaste två veckorna har det varit en hel del beskärning på schemat, både på YH-utbildningen ”Trädgårdsmästare, ekologi och entreprenörskap och ”Trädgårdsutbildning VUX”.

Utbildningen har främst handletts av våra interna lärare Daniel, Daniel (ja, vi har numera 2 av dessa!) och Johan. En av dagarna i förra veckan passade vi dessutom på att visa våra elever hur det går till när en professionell arborist tar sig an en av gårdens askar, som behövde lite omsorg. Det var Friederike Kendziersky från Järna Trädvård, som kom och tittade till asken som växer mitt framför ”Vita Huset” på Skillebyholm.

Här är lite bilder från en av de finare dagarna när beskärningen pågick. Det är undervisande Daniel Henkelmann som tagit bilderna från dagen med fruktbeskärning, då även almen beskars. Inte alla lärare (och elever!) hade sådan tur med vädret, under någon av dagarna var det riktig snöstorm, men av någon anledning togs det inga bilder då 😉

 

 

Stort engagemang från eleverna när det efter teoretiska studier blev dags att prova praktisk beskärning!

 

 

 

Det är våra duktiga elever från Trädgårdsutbildning VUX, som syns på bilderna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här jobbar Friederike från Järna Trädvård med vår stora ask, som fått sig lite törnar av höstens markarbeten:

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *