3 snabba med Per Henriksen – om Mjölksyrning

Den 1:a oktober håller Per Henriksen i kortkursen om mjölksyrning, vi ställde honom 3 snabba frågor inför kursen för att ge dig ett litet smakprov vad dagen kommer att handla om. OBS! Mjölksyrningskursen är nu fullbokad!

Hej Per, om en månad leder du kursen ”Mjölksyrning” på Skillebyholm, vad kan man som deltagare förvänta att lära sig under dagen?
Vi kommer under dagen att gå igenom grunderna för vad mjölksyrning är, vad det är bra för och framförallt hur det går till. Alla kommer att själva praktiskt få sätta ihop de beståndsdelar som behövs för en, eller flera, kulturer. Vilka de även får med sig hem vid dagens slut.

Så vad är mjölksyrning, och vad är det bra för?
Processen kallas fermentering och den både konserverar livsmedlen och producerar mjölksyra (obs! mjölksyra har inte nödvändigtvis med mjölk att göra, detta finns naturligt i grönsakerna och aktiveras vid fermenteringsprocessen), vilket i sin tur sänker pH-värdet och skapar en bakteriekultur som är bra för magen.

Slutligen, behöver man som deltagare ha någon förkunskap för att hänga med?
Nej. Alla är välkomna och vi kommer gå igenom det steg för steg så alla hänger med! Vi hoppas kunna väcka intresset så man tar med sig det hem och delar med sig till vänner och familj – inte bara av slutprodukten utan även om hur de själva kan syra sina grönsaker.

Läs mer och anmäl dig här, det finns några platser kvar, tipsa gärna vänner som du också vet är nyfikna att lära sig mer om mjölksyrning!

3 reaktion på “3 snabba med Per Henriksen – om Mjölksyrning

 1. Pia Karlsson Rantanen

  Hej!

  Jag skulle vilja ha lite mer info om den här kursen: Mjölksyrning 1/10.
  Är det flera tillfällen? Tider? Kostnad? Finns det platser kvar?

  Jag skulle ev. Om allt passar, från mitt o ert håll, vilja anmäla 1-2 deltagare.

  Med vänlig hälsning,
  Pia Karlsson Rantanen
  Verksamhetssamordnare
  Lindbloms Kafe Torekällberget
  Mob: 0766-481627

  Svara
  1. Skillebyholm Inläggsförfattare

   Hej Pia,
   Kursen i Mjölksyrning är en endagskurs mellan 10.00 och 15.00, kostnad 595 kr per person. Det finns platser kvar och du anmäler och betalar direkt på vår hemsida, under korta kurser.
   Med vänlig hälsning,
   Malin
   kontoret Skillebyholm

   Svara
  2. Pia Karlsson Rantanen

   Hej Malin,
   Tack för ditt svar!
   Jag ska se hur schemat ser ut för vår Kafe-verksamhet, då skulle jag görna vilja anmäla tre av min personal (inkl mig själv).

   Jag ska försöka gå in på hemsidan och anmäla detta. Har du möjlighet att reservera 2-3 platser för mig -så länge?
   Jag jobbar hela dagen och reser till Gbg imorgon, så jag ska försöka komma ihåg det därefter. Och innan det behöver jag kolla upp arbets-schemat. Visst är det en lördag?
   Du får jätte-gärna skicka ett mail till mig som en påminnelse – om du har möjlighet?!
   E-post: pia.rantanen@sodertalje.se

   Med vänlig hälsning,
   Pia

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *