För dig som vill söka Trädgårdsutbildning 1-årig VUX

Den 25:e maj stänger ansökningarna till vår Trädgårdsutbildning 1-årig VUX så vi passade på att ställa några frågor till vår verksamhetsledare och utbildningsledare Daniel för dig som ska skicka in din ansökan.  Har du fler frågor får du gärna kontakta oss på info@skillebyholm.com eller skriva till Daniel direkt på daniel@skillebyholm.com
 
För vem är den 1-åriga VUX trädgårdsutbildningen?
VUX-utbildningen är för alla som vill arbeta inom trädgård. Den är öppen för alla, det är din hemkommun som bedömer din ansökan och bestämmer om de kan betala din utbildning. Den är främst för dem som inte pluggat klart gymnasiet, är arbetslös, eller vill byta yrkesbana.
 
Vad ska man tänka på när man söker?
Att man är tydlig med att motivera till sin studievägledare varför just du ska gå den här utbildningen. Alla känner inte till den enorma bristen på utbildad personal inom trädgårdsbranschen så om du kan prata för dig och förklara att utbildningen garanterat leder till jobb kommer din ansökan kanske få en puff. Man får gärna maila eller ringa till mig för att få hjälp med ansökan.
 
Vilka jobb kan det leda till?
Trädgårdsskötsel inom offentliga sektorn eller på privata företag. Inom parkförvaltning, trädgårdsväxtförsäljning eller Svenska kyrkan som faktiskt är den största arbetsgivaren inom trädgård i Sverige. Här får du lära dig att både ta hand om befintliga trädgårdar och anläggningar och att göra nya.
 
Varför tycker du att VUX-utbildningen är så bra?
Det är en kompakt utbildning med 25% högre studietakt än gymnasiet vilket gör att man hinner läsa 1000 poäng under ett år. Vi frågade branschen vad de behövde och har valt kurser utifrån det och jobbar efter Skolverkets kursplan. Det kombinerat med Skillebyholms stora nätverk gör att man som elev snabbt kommer ut i arbetslivet, och efter 1 års studier är man väldigt attraktiv i branschen. Eleverna får tips om vad de kan söka samt att de har två långa praktikperioder och får då direktkontakt med företagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *